Vissa personer har det alltid fint i hemmet, de välkomnar oväntade gäster och verkar alltid ha tid för roligare saker. Med några av de följande tipsen så kan det dock vara möjligt för de flesta att ha det rent och snyggt hela tiden.

Plocka undan saker varje dag

Det går inte att städa om det ligger en massa saker framme. Och när man väl plockat undan allting så är det för sent för att städa. Därför så är det bra att skapa goda vanor i familjen där alla tar några minuter varje dag för att lägga undan sina saker.

Konsten att alltid ha det rent och fint

Alla saker har en plats

Att ta sig lite tid och organisera hemmet kan underlätta städningen. Både den dagliga och de där gångerna när det görs lite extra. Klädesplagg som inte använts det senaste året bör ges bort eller kastas, de tar bara upp dyrbar plats i garderoben. När man har en plats för allt så blir det lättare att hålla efter hemmet.

Diska vartefter det används

Istället för att samla all disk till efter maten när alla är trötta så kan det vara bra att diska vartefter. Alternativt skölja av och ställa in i diskmaskinen med en gång. Detta gör att man har mindre att ta itu med på kvällen och därmed är det troligare att det blir av. Alla trivs med ett rent kök som välkomnar en på morgonen.

Ett rent badrum är minimum

Alla kan borsta ur toaletten efter användning och en snabb skrubb av handfatet varje dag är en bra vana. Det samma gäller dusch och badkar, om man sköljer av och kanske torkar med en gång så blir det aldrig så smutsigt. Om man vill ge badrummet en snabb övergång så finns det speciella våtservetter som gör rent på nolltid. Alternativ går det bra att använda babyservetter.

Samla smutsen i hallen

En bra vana är att ta av sig skorna redan i hallen. Om man glömt något inne i sovrummet så kan man ta på sig skoskydd. Bra mattor fångar upp smuts och slask så att det inte dras in i hemmet. Naturligtvis måste man sedan se till att skaka av mattorna eller dammsuga hallen, gärna varje dag när det är som värst utomhus.

Alla dessa små detaljer gör det lättare att hålla efter och alltid ha ett rent hem. Det är också bra om alla i familjen kan samarbeta och ta sitt ansvar för att hemmet hålls snyggt.

KONTORSSTÄDNING STOCKHOLM