Det finns flera sorters golv på marknaden, alla med sina egna fördelar. När man väljer golv för sitt hem kan det vara bra att redan i förväg informera sig om hur det ska skötas. För den som har små barn eller husdjur kan vissa golv vara svåra att hålla rena. I kök och badrum behövs det ofta en speciell sort för att hygienen ska kunna följas, och så vidare. En del har inte lust att lägga ner allt för mycket tid på att städa och behöver då golv som är lätta att hålla efter.

Trägolv av olika slag

Trägolv mår bäst av regelbunden städning, det ska helst inte gå för lång tid mellan tillfällena. Har man husdjur kan det vara bra att dammsuga mer eller mindre varje dag, med rätt munstycke så golvet inte repas. För att underlätta städningen kan man redan vid ytterdörren hindra smuts och grus från att komma in, vissa trägolv är känsliga och kan repas av ganska små korn. En bra matta både utanför och innanför dörren kan vara till stor hjälp.

Konsten att alltid ha det rent och fint

Parkett är snyggt, ett traditionellt trägolv som är en sann dekoration. De kan läggas på olika sätt och med varierande mönster. Det behöver inte tvätta av så ofta utan man kommer långt med torrmoppning. Här är det viktigt att vaxa eller olja golvet innan det tas i bruk, och sedan upprepa behandlingen regelbundet. När man spiller något bör det torkas upp med en gång så att det inte sjunker in i träet. Vanligtvis så räcker det att torka av golvet med en fuktig trasa, gärna doppad i rengöringsmedel. Se till att golvet är helt torrt innan någon går på det.

Laminerade trägolv är tåligare men bör heller inte moppas med allt för mycket vatten. En del använder sig bara av en fuktad mopp, men man kan också använda lite diskmedel eller såpa. Det är viktigt att inte låta golvet bli så smutsigt utan ta itu med fläckar med en gång.

Väl lagda golv

Det är viktigt att följa instruktionerna för hur ett golv ska behandlas. Redan när man lägger in det så kan vissa förberedelser vara på sin plats, för att göra det lättare att hålla dem rena och fina efteråt. Det finns specialprodukter som bör användas på en del trägolv, men rent allmänt så är det naturliga produkter som fungerar bäst. Ett väl omhändertaget trägolv kan hålla i många år och bara bli snyggare med tiden.

KONTORSSTÄDNING STOCKHOLM